Έλαιο Emu και δέρμα: οφέλη, μύθοι και αλήθειες

Τι ξέρουμε από μελέτες
Το έλαιο Emu έχει πιθανά οφέλη για το δέρμα αλλά δεν είναι ανώτερο από άλλα έλαια.

Περιεχόμενα

1. Εισαγωγή

Πρόσφατα μια φίλη του μπλογκ με ρώτησε αν το έλαιο Emu μπορεί πραγματικά να διεισδύσει στο δέρμα και να εξαλείψει τις ρυτίδες, όπως ισχυρίζονται ορισμένα σάιτ. Αμέσως, ένα μεγάλο συννεφάκι με σκέψεις έσκασε μύτη πάνω από το κεφάλι μου: Πρέπει να θυσιάσω τη χορτοφαγική διατροφή μου για χάρη της ματαιοδοξίας; Εντάξει, σχεδόν χορτοφαγική. Αλλά ερευνώ skincare συστατικά από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και ήξερα ότι αν το λάδι Emu ήταν η πηγή της νεότητας, θα το γνωρίζαμε τώρα.

Εάν είστε πλαστικός χειρουργός ή δερματολόγος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε: δεν θα πέσουν έξω οι δουλειές σας λόγω του ελαίου Emu. Το λάδι Emu φαίνεται να έχει οφέλη για το δέρμα, αλλά δεν είναι έλαιο-θαύμα. 

Έκανα πολλή έρευνα για το λάδι Emu και συνέκρινα πολλά διαφορετικά ερευνητικά έγγραφα για να ξεχωρίσω μύθους από αλήθειες. Νομίζω ότι θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε αυτό το άρθρο!

2. Τι είναι το έλαιο Emu;

Το έλαιο Emu προέρχεται από τον λιπώδη ιστό – το σωματικό λίπος – των πτηνών Emu. Είναι κατάλληλο τόσο για κατανάλωση από το στόμα όσο και για τοπική εφαρμογή. Χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά από Αβορίγινες για τη θεραπεία εγκαυμάτων, γρατζουνιών και πληγών και για να ανακουφίσει τον πόνο, την αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις. Σήμερα, το λάδι Emu φημίζεται για τα αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντικά οφέλη του. 

Τα Emus είναι πτηνά που δεν πετούν και προέρχονται από την Αυστραλία. Αυτά, μαζί με τις στρουθοκαμήλους και άλλα πουλιά, ανήκουν σε μια ομάδα πουλιών που ονομάζονται στρουθιονίδες.

3. Θανατώνονται τα Emus για το λάδι;

Οι Emus θανατώνονται αναπόφευκτα για να φτιαχτεί το λάδι. Θα ήταν αδύνατο να εξαχθεί το λάδι από το σωματικό λίπος του ζώου διαφορετικά. Προφανώς, το λάδι Emu δεν είναι κατάλληλο για χορτοφάγους.

Τουλάχιστον μερικές φορές τα Emu δεν θανατώνονται μόνο για το λάδι: Το κρέας Emu θεωρείται μια καλή εναλλακτική λύση στο βοδινό κρέας και αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου, κρεατίνης, βιταμινών Α και Ε και άλλων θρεπτικών συστατικών. 

Διάβασα σε μια ιστοσελίδα ότι τα Emus δεν θανατώνονται για να γίνει το λάδι. Ένας Θεός ξέρει πώς μπορεί να εξαχθεί λάδι από το σωματικό λίπος του πουλιού χωρίς πάθει κακό. Με λιποαναρρόφηση!;

4. Σύσταση ελαίου Emu

Το έλαιο Emu είναι πηγή λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών που μπορεί να έχουν οφέλη για το δέρμα. Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι η περιεκτικότητα αυτών των ουσιών μπορεί να ποικίλλει σημαντικά από λάδι σε λάδι. Τα διατροφικά στοιχεία στη Βικιπαίδεια μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν τι περιέχει το μπουκάλι σας με λάδι Emu. Μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη σύστασή του είναι:

  • Η διατροφή του Emu
  • Το μέρος του ζώου από το οποίο παράγεται το λάδι
  • Το DNA του Emu
  • Πώς επεξεργάζεται και αποθηκεύεται το λάδι. 

5. Λιπαρά οξέα στο λάδι Emu

Όπως και κάθε λάδι, το έλαιο Emu περιέχει έναν συνδυασμό ακόρεστων και κορεσμένων λιπαρών οξέων που βρίσκονται σε μορφή τριγλυκεριδίων. Ωστόσο, η διατροφή των Emu επηρεάζει τις αναλογίες των λιπαρών οξέων. Τα Emu που τρέφονται με σογιέλαιο παράγουν έλαιο υψηλότερο σε πολυακόρεστα λίπη από αυτά που τρέφονται με βοδινό λίπος. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ακόμη και αξιόπιστες πηγές αναφέρουν αρκετά διαφορετικά προφίλ λιπαρών οξέων για το έλαιο Emu.

5.1 Ακόρεστα λιπαρά οξέα

Το κύριο λιπαρό οξύ είναι το Ελαϊκό οξύ και αποτελεί περίπου 42 έως 53% της συνολικής περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα. Αυτό είναι το Ωμέγα-9 μονοακόρεστο λιπαρό οξύ που σχετίζεται με κάποια από τα οφέλη της κατανάλωσης ελαιολάδου.

Το έλαιο Emu είναι επίσης μια καλή πηγή Λινελαϊκού οξέος, που είναι ένα  Ωμέγα-6 πολυακόρεστο λιπαρό οξύ: κάπου μεταξύ 6% και 21%

Το Emu oil προωθείται μερικές φορές ως καλή πηγή Ωμέγα-3, ακόμη και σε ιατρικά σάιτ. Αυτό είναι λάθος! Περιέχει μόνο περίπου 1-1,5% Λινολενικό οξύ, ένα πολυακόρεστο Ωμέγα-3. Το λάδι από τα άγρια Emu μπορεί να περιέχει περισσότερα Ωμέγα-3, αλλά είναι πολύ απίθανο να το βρείτε, εκτός εάν έχετε τη διάθεση να πάτε κυνήγι στην Αυστραλία.

Εάν θέλετε να βάλετε φυτικά Ωμέγα-3 στη διατροφή ή τη φροντίδα του δέρματος σας, χρησιμοποιήστε έλαιο από λιναρόσπορο ή σπόρους Chia. Ή έλαιο Perilla, αν μπορείτε να το βρείτε. Είμαι βέβαιος ότι το τοπικό σας σούπερ μάρκετ θα έχει μια τεράστια ποικιλία από έλαια Perilla!

5.2 Κορεσμένα λιπαρά οξέα

Το έλαιο Emu περιέχει τουλάχιστον 30% κορεσμένο λίπος. Το κύριο κορεσμένο λιπαρό οξύ που υπάρχει στο έλαιο Emu είναι το Παλμιτικό οξύ σε περιεκτικότητα περίπου 22%. Περιέχει επίσης περίπου 9-10% Στεατικό οξύ. Τα Emu που τρέφονται με ζωικά λίπη παράγει λάδι υψηλότερο σε κορεσμένα λίπη. 

Υποθέτω ότι τα λάδια Emu που είναι πολύ ρευστά περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λίπη, καθώς τα τελευταία τείνουν να στερεοποιούνται σε θερμοκρασία δωματίου. 

Το αν αυτό είναι καλό ή κακό, είναι μια διαφορετική ιστορία. Ανεξάρτητα από τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπών, μπορεί να προσφέρουν διάφορα οφέλη όταν εφαρμόζονται τοπικά.

6. Αντιοξειδωτικά στο έλαιο Emu

Το έλαιο Emu μπορεί να είναι πηγή αντιοξειδωτικών με αντιφλεγμονώδη οφέλη για το δέρμα. Ωστόσο, δεδομένου του στάτους του ως λάδι-θαύμα, η έρευνα για τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι αναπάντεχα λίγη. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι περιέχει μικρές ποσότητες Λουτεΐνης και Ζεαξανθίνης, που είναι και τα δύο καροτενοειδή. Εκτός από αυτό, το λάδι Emu μπορεί επίσης να περιέχει Πολυφαινόλες, Φλαβόνες, Φωσφολιπίδια και Τοκοφερόλες, ενώσεις που συνήθως υπάρχουν σε φυτικά έλαια.

Η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά ποικίλλει πολύ μεταξύ διαφορετικών ελαίων Emu. Είναι πιθανό ότι ορισμένα αντιοξειδωτικά χάνονται στο εξευγενισμένο έλαιο Emu, όπως και σε πολλά εξευγενισμένα φυτικά έλαια. Η ακατάλληλη αποθήκευση μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Εάν το μπουκάλι του λαδιού Emu είναι διαυγές, φυλάξτε το σε σκοτεινό μέρος, έτσι ώστε τα αντιοξειδωτικά να μην χάσουν την ισχύ τους.

7. Λάδι Emu και λάδι στρουθοκαμήλου

Υπάρχουν ομοιότητες στα προφίλ λιπαρών οξέων των ελαίων Emu και στρουθοκαμήλου. Επίσης, και τα δύο έλαια είναι πηγές καροτενοειδών. Ωστόσο, αυτά είναι δύο ξεχωριστά πουλιά και τα λάδια τους προφανώς δεν είναι πανομοιότυπα. 

Σε μια αξιόπιστη μελέτη, το έλαιο Emu βρέθηκε να περιέχει περισσότερο Ελαϊκό οξύ (Ωμέγα-9) και κορεσμένο λίπος από το έλαιο στρουθοκαμήλου. Το λάδι στρουθοκαμήλου ήταν υψηλότερο σε Λινελαϊκό (Ωμέγα-6) και Λινολενικό οξύ (Ωμέγα-3). Είχε επίσης υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση. 

Ωστόσο, σε μια άλλη μελέτη, το έλαιο Emu προσέφερε καλύτερη προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες από το λάδι στρουθοκαμήλου! Περιείχε επίσης λιγότερο κορεσμένο λίπος. Υποθέτω ότι η αλήθεια βρίσκεται στη μέση. 

Όπως και με το έλαιο Emu, το έλαιο στρουθοκαμήλου φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η σύγχυση μεταξύ ελαίων Emu και στρουθοκαμήλου

Στην Ελλάδα, ορισμένα διαδικτυακά καταστήματα μεταφράζουν εσφαλμένα το λάδι Emu ως λάδι στρουθοκαμήλου και υποψιάζομαι ότι αυτό το μπέρδεμα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. 

Για παράδειγμα, ένα σάιτ στα αγγλικά πωλεί λάδι στρουθοκαμήλου ως θαυματουργό λάδι που βελτιώνει τα πάντα, ακόμη και σακούλες στα μάτια. Πολύ θα το ήθελα! Και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μελέτες για το έλαιο Emu για να υποστηρίξει κάποιους από τους ισχυρισμούς αυτούς. 

Ο πειρασμός να βάλω συνδέσμους σε αυτά τα σάιτ είναι τεράστιος. Το Κάρμα μου θέλει λίγο βελτίωση, οπότε δεν θα το κάνω. 

Εάν θέλετε πραγματικά να ξέρετε τι αγοράζετε, σας προτείνω να αγοράσετε το λάδι Emu ή στρουθοκαμήλου από έναν αξιόπιστο πωλητή.

8. Μπορεί το έλαιο Emu να διεισδύσει στο δέρμα;

Η θεωρία ότι το έλαιο Emu διεισδύει στη  δερμίδα – το στρώμα του δέρματος κάτω από την επιδερμίδα – δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Τα περισσότερα συστατικά του ελαίου Emu μάλλον δεν περνούν καν πέρα από το Stratum Corneum, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας. Τα έλαια αποτελούνται κυρίως από τριγλυκερίδια. Έρευνες για φυτικά έλαια έδειξαν ότι τα τριγλυκερίδια παραμένουν κυρίως στα ανώτερα στρώματα του Stratum Corneum. Αυτή είναι μεγάλη απόσταση από τη δερμίδα!

Το έλαιο Emu δεν χρειάζεται να διεισδύσει στη δερμίδα για να προσφέρει οφέλη για το δέρμα. Τα τριγλυκερίδια σχηματίζουν έναν προστατευτικό φραγμό στην επιφάνεια του δέρματος που μειώνει την απώλεια νερού. Μπορεί επίσης να έχουν θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία των κερατινοκυττάρων, των κύριων δερματικών κυττάρων της επιδερμίδας.

Το έλαιο Emu ως ενισχυτής διείσδυσης

Η πεποίθηση ότι το έλαιο Emu διεισδύει πολύ βαθιά στο δέρμα προέρχεται μάλλον από το γεγονός ότι είναι ενισχυτής διείσδυσης: βελτιώνει τη διείσδυση άλλων ουσιών στο δέρμα. Σε κλινικές δοκιμές, βελτίωσε την απορρόφηση των τοπικών φαρμάκων, όπως το Minoxidil, ένα φάρμακο για την τριχόπτωση. Το έλαιο Emu μπορεί επίσης να ενισχύσει την απορρόφηση των συστατικών σε καλλυντικά.

Έτσι, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του ελαίου Emu παραμένει στην επιφάνεια του δέρματος, ίσως ορισμένα αντιοξειδωτικά που περιέχει μεταφέρονται βαθύτερα στο δέρμα. Αλλά αυτό είναι απλώς θεωρία προς το παρόν. 

Τα λάδια Emu που είναι πολύ πλούσια σε Ελαϊκό οξύ (ένα Ωμέγα-9) θα είναι μάλλον οι πιο αποτελεσματικοί ενισχυτές διείσδυσης. 

Η ενίσχυση διείσδυσης  δεν είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του λαδιού Emu. Διάφορα φυτικά έλαια, όπως το Σογιέλαιο και το Ελαιόλαδο, είναι επίσης ενισχυτές διείσδυσης. Μερικά έλαια έχουν βρεθεί πιο αποτελεσματικά από το λάδι Emu.

9. Ενυδατώνει το έλαιο Emu το δέρμα;

Το έλαιο Emu έχει το δυναμικό να ενυδατώνει το δέρμα και να ανακουφίζει την ξηρότητα. Τα τριγλυκερίδια του σχηματίζουν ένα προστατευτικό εμπόδιο που μειώνει τη απώλεια νερού από το δέρμα. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό ενυδατικό τόσο για νεογέννητα μωρά όσο και για μητέρες που θηλάζουν (για το δέρμα γύρω από τις θηλές). Μπορεί επίσης να είναι ενυδατώνει λίγο πιο πολύ από το Ορυκτέλαιο (mineral oil).

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε εάν το λάδι Emu είναι ανώτερο από φυτικά έλαια με αποδεδειγμένα οφέλη για το δέρμα, όπως το ηλιέλαιο.

10. Το λάδι Emu έχει SPF;

Ορισμένοι ιστότοποι ισχυρίζονται ότι το λάδι Emu έχει SPF 8, αλλά δεν υπάρχει καμία έρευνα που να το υποστηρίζει αυτό. Ακριβώς όπως και άλλα λάδια, μπορεί να προσφέρει μια μικρή προστασία από τον ήλιο. Το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας βρέθηκαν να έχουν SPF 8 in vitro, δηλαδή όχι σε πραγματικούς ανθρώπους. Το λάδι Emu σίγουρα δεν αντικαθιστά το αντηλιακό σας και το ίδιο ισχύει για κάθε λάδι. 

11. Έλαιο Emu και αντιγήρανση

Δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι το έλαιο Emu προσφέρει ανώτερα οφέλη κατά της γήρανσης από άλλα έλαια. Ορισμένοι ιστότοποι ισχυρίζονται ότι «σβήνει τις ρυτίδες επειδή φτάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος». Όμως, άσχετα από το πόσο βαθιά διεισδύει, δεν είναι γνωστό αν το λάδι Emu περιέχει συστατικά που εξαφανίζουν τις ρυτίδες. Ωστόσο, ως πηγή ωφέλιμων λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών, είναι πιθανό να βελτιώσει τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος.

Απλά μην περιμένετε θαύματα. Κανένα λάδι σε αυτόν τον κόσμο δεν θα σβήσει τις ρυτίδες. 

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, είναι πιθανό ότι η συχνή εφαρμογή ελαίου Emu θα κάνει τις υπάρχουσες ρυτίδες να φαίνονται λιγότερο εμφανείς. Ακριβώς όπως πολλά έλαια, σχηματίζει έναν προστατευτικό φραγμό στο δέρμα που μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού. 

Αυτό δεν είναι μοναδικό χαρακτηριστικό του ελαίου Emu: ακόμη και το ταπεινό ηλιέλαιο μπορεί να αποκαταστήσει τον φραγμό του δέρματος και να βελτιώσει την ενυδάτωση. 

Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε μόνο λάδια στο πρόσωπό σας, δοκιμάστε έλαιο Rosehip ψυχρής έκθλιψης: περιέχει μια μικρή ποσότητα Ρετινοϊκού οξέος, ένα συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα σημάδια γήρανσης. Είναι το δραστικό συστατικό της Airol.

12. Έλαιο Emu για έκζεμα και ψωρίαση

Τα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά στο έλαιο Emu μπορούν να έχουν οφέλη για το δέρμα που είναι επιρρεπές σε έκζεμα ή ψωρίαση. 

Σε μια μικρή μελέτη, το έλαιο Emu μείωσε το λέπι, την κοκκινίλα και τη φαγούρα σε ασθενείς με ξηρωτικό έκζεμα και ψωρίαση. Σε μια άλλη μελέτη σε εθελοντές με ατοπική δερματίτιδα και ψωρίαση, ενίσχυσε την αντιφλεγμονώδη δράση των τοπικών φαρμάκων. Τα φάρμακα ήταν η Σετιριζίνη και η Δεξαμεθαζόνη. 

Σε μια δοκιμή, ένα προϊόν με έλαιο 20% Emu βελτίωσε τη Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα, έναν τύπο εκζέματος. Ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικό από τα τοπικά κορτικοστεροειδή, αλλά, από την άλλη πλευρά, είναι κατάλληλο για μακροχρόνια χρήση. Και μπορεί να λειτουργήσει συνεργικά με κορτικοστεροειδή.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι Emu εάν είστε βίγκαν ή χορτοφάγος, αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι χάνετε κάτι. Υπάρχουν πολλά ευεργετικά φυτικά έλαια και βούτυρα, όπως το έλαιο Jojoba, το ηλιέλαιο και το βούτυρο Καριτέ. Και ειλικρινά, ως πάσχων από ψωρίαση, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι κανένα λάδι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα αγαπημένα μου τοπικά κορτικοστεροειδή!

13. Είναι το λάδι Emu καλό για την ακμή;

Δεν υπάρχει απόδειξη ότι το έλαιο Emu έχει οφέλη για το δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή. Θεωρητικά, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορεί να έχουν θετική επίδραση στη φλεγμονώδη ακμή. Αλλά αν έχετε ακμή, είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι τα έλαια είναι απρόβλεπτα. Αυτό που λειτουργεί τέλεια για μερικούς ανθρώπους, είναι μια συνταγή για καταστροφή για άλλους. Και είναι εύκολο να παρασυρθείτε από αναρτήσεις τύπου “Αυτό το μαγικό συστατικό εξάλειψε την ακμή μου”. 

14. Το Emu Oil σκουραίνει ή λευκαίνει το δέρμα;

Μερικοί μπλόγκερ πιστεύουν ότι το λάδι Emu μπορεί να σκουρύνει το δέρμα, αλλά δεν υπάρχει σχεδόν καμία έρευνα για να υποστηρίξει αυτούς τους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με μια πατέντα που κατατέθηκε το 1995, το έλαιο Emu διέγειρε τη μελανογένεση σε ποντίκια. Αυτό σημαίνει ότι προκάλεσε την παραγωγή μελανίνης. Αλλά δεν γνωρίζουμε εάν μπορεί να σκουρύνει το δέρμα σε ανθρώπους και, εάν ναι, σε ποιο βαθμό. 

Μια μελέτη από το 2016 έδειξε το ακριβώς αντίθετο: Το έλαιο Emu μείωσε την παραγωγή μελανίνης σε κύτταρα μελανώματος!

Μπερδευτήκατε; Κατά τη γνώμη μου, το λάδι Emu είναι πολύ απίθανο να έχει αισθητή επίδραση στο χρώμα του δέρματός σας. Αν μπορούσε να το κάνει αυτό, θα το γνωρίζαμε τώρα, έτσι δεν είναι; Και όλες οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών θα το είχαν πάρει πρέφα. 

Έτσι, εάν είστε οπαδός του λαδιού Emu, αλλά φοβάστε ότι θα αλλάξει το χρώμα του δέρματός σας, δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείτε. 

Εάν θέλετε έναν πιο σκούρο τόνο δέρματος, πιστεύω ότι τα self-tanners είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Σίγουρα ασφαλέστερα από το σολάριουμ ή το ψήσιμο στον ήλιο. Αλλά το να αποδεχτούμε το φυσικό χρώμα του δέρματος μας δεν είναι κακή ιδέα, έτσι δεν είναι;

15. Προτεινόμενα έλαια Emu

Πρέπει να παραδεχτώ ότι προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ έλαιο Emu, παρά τα πιθανά οφέλη του για το δέρμα. Τα Emu είναι πολύ χαριτωμένα και τα αρσενικά συχνά μεγαλώνουν τα μικρά τους. Πόσο “προχώ” είναι αυτό;! Και υπάρχουν πολλά φυτικά έλαια που είναι εξίσου ευεργετικά. Αλλά προφανώς δεν χρειάζεται να μοιραστείτε τις προσωπικές μου πεποιθήσεις, γι’ αυτό, μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να προτείνω μερικά λάδια Emu.

Εάν θέλετε να πειραματιστείτε με το λάδι Emu, είναι καλύτερο να αγοράσετε από έναν αξιόπιστο πωλητή. Είμαι προσωπικά οπαδός του Iherb γιατί πάντα λαμβάνω φρέσκο στοκ από αυτούς. Εντάξει, είμαι επίσης συνεργάτης! Ωστόσο, ορισμένα λάδια μπορεί να ταγγίσουν αν δεν αποθηκευτούν σωστά και μερικές φορές δεν έχουμε ιδέα για πόσο καιρό κάθονται στα ράφια. 

Η έρευνα έχει πράγματι αποδείξει ότι το ακατάλληλα αποθηκευμένο λάδι Emu μπορεί να χάσει μέρος της αποτελεσματικότητάς του. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι καλύτερο να αγοράζετε από πωλητές που παρέχουν φρέσκο απόθεμα.

Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μου, δεν θα επιβαρυνθείτε με πρόσθετες χρεώσεις και θα κερδίσω μια πολύ μικρή προμήθεια που θα βοηθήσει αυτό το blog να συνεχίσει. 

Leven Rose, 100% Pure & Organic Emu oil

Αγορά από Iherb

Emu Gold, Fully Refined Emu oil

Αγορά από Iherb

Αγορές από Iherb

Η Iherb κάνει αποστολές από τις ΗΠΑ. Επομένως, αν δεν ζείτε στις ΗΠΑ, σας προτείνω να περιορίσετε το κόστος της παραγγελίας σας στο ελάχιστο για να αποφύγετε τις καταραμένες τελωνειακές χρεώσεις! Εκτός αν επιλέξετε αποστολή με DPD που περιλαμβάνει αυτές τις χρεώσεις. Στην Ελλάδα, αν η παραγγελία σας είναι κάτω από 22 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών), δεν θα χρεωθείτε. Τουλάχιστον αυτό ισχύει την ώρα που δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο.

Ito M, Minami K, Sagane Y, Watanabe T, Niwa K. Data on melanin production in B16F1 melanoma cells in the presence of emu oil. Data Brief. 2016;9:1056-1059. Published 2016 Nov 17. 

Pegg, Ronald & Amarowicz, Ryszard & Code, William. (2006). Nutritional characteristics of emu (Dromaius novaehollandiae) meat and its value-added products. Food Chemistry.

Blekas, G. & Tsimidou, Maria & Boskou, Dimitrios. (2006). Olive Oil Composition

Kaur CD, Saraf S. In vitro sun protection factor determination of herbal oils used in cosmetics. Pharmacognosy Res. 2010;2(1):22-25. 

Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2017;19(1):70. Published 2017 Dec 27. 

Concha, J., Soto, C., Chamy, R. and Zúñiga, M.E. (2006), Effect of rosehip extraction process on oil and defatted meal physicochemical properties. J Amer Oil Chem Soc, 83: 771-775.

Rollmann DC, Novotny PJ, Petersen IA, et al. Double-Blind, Placebo-Controlled Pilot Study of Processed Ultra Emu Oil Versus Placebo in the Prevention of Radiation Dermatitis. Int J Radiat Oncol Biol Phys.

Shatalebi MA, Rafiei Y. Preparation and evaluation of minoxidil foamable emu oil emulsion. Res Pharm Sci. 2014;9(2):123-133.

Zanardo V, Giarrizzo D, Volpe F, Giliberti L, Straface G. Emu oil-based lotion effects on neonatal skin barrier during transition from intrauterine to extrauterine life. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2017;10:299-303. Published 2017 Aug 10.

Ahmadraji F, Shatalebi MA. Evaluation of the clinical efficacy and safety of an eye counter pad containing caffeine and vitamin K in emulsified Emu oil base. Adv Biomed Res. 2015;4:10. Published 2015 Jan 6.

Zemstov, A., Gaddis, M. and Montalvo‐Lugo, V.M. (1996), Moisturizing and cosmetic properties of emu oil: A pilot double blind study. Australasian Journal of Dermatology, 37: 159-162.

Zanardo V, Giarrizzo D, Maiolo L, Straface G. Efficacy of Topical Application of Emu Oil on Areola Skin Barrier in Breastfeeding Women. Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine. 2016;21(1):10-13.

Rabasco Álvarez, A.M. y González Rodríguez, M.L. (2000). Lipids in pharmaceutical and cosmetic preparations. Grasas y Aceites, 51 (1-2), 74-96

Jeengar, Manish Kumar et al. “Review on Emu Products for Use as Complementary and Alternative Medicine.” Nutrition 31.1 (2014): 21–27. Web.

Beckerbauer LM, Thiel-Cooper R, Ahn DU, Sell JL, Parrish FC Jr, Beitz DC. Influence of two dietary fats on the composition of emu oil and meat. Poult Sci. 2001;80(2):187-194.

Bennett DC, Leung G, Wang E, et al. Ratite oils promote keratinocyte cell growth and inhibit leukocyte activation. Poult Sci. 2015;94(9):2288-2296. 

Kaki, Shiva Shanker & Ravinder, Thumu & Rao, B & Chakrabarti, Pradosh & Prasad, r b n. (2013). Isolation and Characterization of Oil from Fatty Tissues of Emu Birds Farmed in India. J Lipid Sci Technol (JLST).. 45. 13-19. 

Bennett, Darin & WE, Code & DV, Godin & Cheng, Kimberly. (2008). Comparison of the antioxidant properties of emu oil with other avian oils. Australian Journal of Experimental Agriculture. 48. 1345-1350. 

Abimosleh, S.M., Tran, C.D. and Howarth, G.S. (2012), Emu Oil: A novel therapeutic for disorders of the gastrointestinal tract?. Journal of Gastroenterology and Hepatology, 27: 857-861. 

Mastoub, S & Bennett, Darin & Tran, Cuong & Howarth, Gordon. (2015). Processing and storage of ratite oils affects primary oxidation status and radical scavenging ability. Animal Production Science. 55. 1331-1337. 10.1071/AN13556. 

Whitehouse, M.W., Turner, A.G., Davis, C.K.C. et al. Emu oil(s): A source of non-toxic transdermal anti-inflammatory agents in aboriginal medicine. Inflammopharmacol 6, 1–8 (1998).

Attarzadeh Y, Asilian A, Shahmoradi Z, Adibi N. Comparing the efficacy of Emu oil with clotrimazole and hydrocortisone in the treatment of seborrheic dermatitis: A clinical trial. J Res Med Sci. 2013;18(6):477-481.

Patzelt A, Lademann J, Richter H, et al. In vivo investigations on the penetration of various oils and their influence on the skin barrier. Skin Res Technol. 2012;18(3):364-369.

Čižinauskas V, Elie N, Brunelle A, Briedis V. Skin Penetration Enhancement by Natural Oils for Dihydroquercetin Delivery. Molecules. 2017;22(9):1536. Published 2017 Sep 12.

Viljoen, Joe & Cowley, Amé & Preez, Jan & Gerber, Minja & Du Plessis, Jeanetta. (2015). Penetration enhancing effects of selected natural oils utilized in topical dosage forms. Drug Development and Industrial Pharmacy. 41. 2045-2054. 10.3109/03639045.2015.1047847.

Mack Correa MC, Mao G, Saad P, Flach CR, Mendelsohn R, Walters RM. Molecular interactions of plant oil components with stratum corneum lipids correlate with clinical measures of skin barrier function. Exp Dermatol. 2014;23(1):39-44.

Ποια είναι η εμπειρία σας με το έλαιο Emu; Αφήστε ένα σχόλιο παρακατω!

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on pinterest

Σχόλια και ερωτήσεις

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Γεια σας, με λένε Τάσο και είμαι ο δημιουργός του Skinchat. Διαβάστε περισσότερα.

SOCIAL