Οικονομικά προϊόντα με Ασταξανθίνη

Συμπληρώματα και καλλυντικά με Ασταξανθίνη
Supplements and skincare products with Astaxanthin that I highly recommend.

Περιεχόμενα

1. Εισαγωγή

Η Ασταξανθίνη είναι ένα κόκκινο καροτενοειδές που απαντάται στη φύση, κυρίως σε υδρόβια ζώα και μικροφύκη. Όπως εξήγησα στην ανάρτησή μου σχετικά με τα οφέλη της, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βελτιώσει διάφορες πτυχές της υγείας μας. 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα, η Ασταξανθίνη φαίνεται να μειώνει τη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία και έτσι μπορεί να ενισχύσει τη φωτοπροστασία από το αντηλιακό.

Έτσι, η Ασταξανθίνη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική εάν περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο, ειδικά όταν ο δείκτης UV είναι υψηλός. Ακόμη περισσότερο αν εφαρμόζετε τόσο αντηλιακό όσο η Gwyneth Paltrow.

Δεν θα βρείτε Ασταξανθίνη σε μεγάλες περιεκτικότητες σε καλλυντικά. Το έντονο κόκκινο χρώμα της αφήνει μια διόλου κολακευτική κόκκινη απόχρωση στο δέρμα που εγγυάται ότι θα σας κάνει το κέντρο της προσοχής. Όχι με καλό τρόπο, εκτός κι αν είστε φλαμίνγκο.

Τα φλαμίνγκο είναι ροζ κυρίως λόγω της Ασταξανθίνης και όσο πιο έντονο είναι το χρώμα ενός αρσενικού φλαμίνγκο, τόσο πιο δημοφιλές είναι στις κοπέλες. Ωστόσο, υποψιάζομαι ότι αυτό δεν ισχύει για τους ανθρώπους. 

Έτσι, είναι θετικό ότι μπορείτε να δείτε μερικά οφέλη στο δέρμα σας λαμβάνοντας Ασταξανθίνη από το στόμα.

Μην υποθέτετε ότι η Ασταξανθίνη είναι μια θαυματουργή θεραπεία που θα σας μετατρέψει σε Ντόριαν Γκρέυ. Δεν αντικαθιστά το αντηλιακό, την καλή περιποίηση του δέρματος και μια υγιεινή διατροφή. Όμως, υπάρχουν πολύ καλές ενδείξεις ότι ενισχύει καλά όλα τα παραπάνω. 

Εάν αγοράσετε από έναν από τους εταιρικούς συνδέσμους μου, δεν θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον χρεώσεις και θα κερδίσω μια πολύ μικρή προμήθεια που θα βοηθήσει αυτό το μπλογκ να συνεχίσει. 

2. Lake Avenue Nutrition, Astaxanthin, 10 mg, 120 κάψουλες

Αυτό είναι το συμπλήρωμα Ασταξανθίνης που παίρνω αυτόν τον καιρό. Κάνω οικονομίες από το τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων και έτσι ψάχνω πάντα για οικονομικά συμπληρώματα και προϊόντα περιποίησης δέρματος. Με τιμή περίπου 22 ευρώ για 120 κάψουλες, αυτό είναι το πιο οικονομικό συμπλήρωμα Ασταξανθίνης που γνωρίζω, τουλάχιστον από μάρκα που εμπιστεύομαι. 

Συχνά έχει έκπτωση 10-20%: στην πραγματικότητα δεν έχω πληρώσει ποτέ περισσότερα από 16 ευρώ γι’ αυτό.

Ένα μεγάλο μπόνους είναι ότι είναι κατάλληλο για vegans: οι κάψουλες είναι φυτικές επειδή δεν είναι φτιαγμένες από ζελατίνη. 

Όπως ανέφερα στο Κεφάλαιο 14 στην ανάρτησή μου για την Ασταξανθίνη (ναι, ήταν μεγάλη ανάρτηση!), βάζω μια πολύ μικρή ποσότητα στο πρόσωπό μου κατευθείαν από την κάψουλα. Αυτό είναι ασφαλές, καθώς το μόνο άλλο συστατικό μέσα στην κάψουλα είναι το ηλιέλαιο. 

Άρχισα να το κάνω κυρίως για να βελτιώσω τη φωτοπροστασία του αντηλιακού μου, αλλά μου έκανε εντύπωση το καταπραϋντικό αποτέλεσμα που είχε στο δέρμα του προσώπου μου, που είναι επιρρεπές σε ερυθρότητα και ερεθισμό. Ελέγξτε την ανάρτηση για περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μειονέκτημα; Συχνά είναι εκτός στοκ. Δεδομένης της χαμηλής τιμής, δεν με εκπλήσσει. 

Αγορά από iHerb 

3. Now Foods, Astaxanthin, 10 mg, 60 κάψουλες

Αυτό το συμπλήρωμα από τη Now Foods είναι πιο ακριβό από αυτό της Lake Avenue Nutrition, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ οικονομικό και είναι συνήθως διαθέσιμο. Περιέχει την ίδια ποσότητα Ασταξανθίνης: 10 mg ανά κάψουλα.

Τα 10 mg είναι μια σχετικά υψηλή δόση, αλλά είναι απίθανο να δείτε παρενέργειες. Δοσολογίες έως 40 mg βρέθηκαν καλά ανεκτές. Σε μια δοκιμή, οι συμμετέχοντες έλαβαν είτε 6 ή 12 mg Ασταξανθίνη καθημερινά και έκαναν διάφορες εξετάσεις αίματος που δεν έδειξαν προβλήματα. 

Εάν πάσχετε από μια φλεγμονώδη πάθηση ή κάθεστε πολύ στον ήλιο, αυτή είναι μια καλή δοσολογία για να δοκιμάσετε.

Αγορά από iHerb (Now Foods, 10 mg)

Now Foods Ασταξανθίνη για vegans

Η Now Foods έχει επίσης ένα συμπλήρωμα με 60 κάψουλες και 4 mg Ασταξανθίνη ανά κάψουλα. Καλά νέα αν είστε vegan: οι κάψουλες σ’ αυτό είναι φυτικές.

Αγορά από iHerb (Now Foods, 4 mg, κατάλληλο για vegans)

4. Natural Factors, Astaxanthin Plus, 4 mg, 60 κάψουλες

H Ασταξανθίνη για κατανάλωση από τον άνθρωπο συνήθως εξάγεται από ένα μικροφύκι που ονομάζεται Haematococcus Pluvialis. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι η Ασταξανθίνη από το Haematococcus Pluvialis περιέχει μικρές ποσότητες άλλων καροτενοειδών που συμβάλλουν στα ευεργετικά αποτελέσματά της. (Β-Καροτένιο, Κανθαξανθίνη, Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη). 

Η Λουτεΐνη και η Ζεαξανθίνη απαντώνται εκ φυσικού στον ανθρώπινο αμφιβληστροειδή και είναι πολύ δημοφιλείς σε συμπληρώματα για την υγεία των ματιών.

Ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζετε εάν το συμπλήρωμά σας με Ασταξανθίνη περιέχει αρκετή Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη για να δείτε διαφορά. Για να δείτε κυριολεκτικά διαφορά. 

Αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη: περιέχει Ασταξανθίνη με την προσθήκη 1 mg Λουτεΐνης και 170 mcg Ζεαξανθίνης. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για τη γενική υγεία των ματιών και για την πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Η Ασταξανθίνη από μόνη της έχει βρεθεί πολύ ευεργετική για την υγεία των ματιών. Και θεωρείται πιο ισχυρή από τη Λουτεΐνη και τη Ζεαξανθίνη. Αλλά ο συνδυασμός με Λουτεΐνη και Ζεαξανθίνη σε αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να προσφέρει ακόμη καλύτερη αντιοξειδωτική υποστήριξη για τα μάτια σας και τη γενική υγεία σας.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μου αρέσει η ετικέτα συσκευασίας. Σπουδαία προβλήματα.

Αγορά από iΗerb

5. Sports Research, Astaxanthin with Coconut Oil, 6 mg, 120 κάψουλες

Αυτό είναι ένα άλλο οικονομικό συμπλήρωμα με 6 mg Ασταξανθίνη ανά κάψουλα. Τα 6 mg είναι μια καλή δόση για φωτοπροστασία και γενικότερη προστασία από το οξειδωτικό στρες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι 4 mg Ασταξανθίνης μπορεί να αυξήσουν την Ελάχιστη Δόση Ερυθήματος. Με απλά λόγια, η Ασταξανθίνη μπορεί να αυξήσει το χρόνο που μπορείτε να καθίσετε στον ήλιο χωρίς να πάθετε έγκαυμα. Έτσι, η Ασταξανθίνη μπορεί να είναι ένα τέλειο ενισχυτικό του αντηλιακού. ΟΧΙ αντικατάστατο!

4-6 mg Ασταξανθίνης προσφέρουν σημαντική προστασία από το οξειδωτικό στρες και μπορεί να αποτρέψουν τις ρυτίδες από το να γίνουν βαθύτερες. 

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η Ασταξανθίνη μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αθλητική απόδοση και αποκατάσταση, και μάλλον γι ‘αυτό μια εταιρεία που λέγεται”Sports Reseach” πωλεί αυτό το συμπλήρωμα. Οι ενδείξεις είναι πολλά υποσχόμενες, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Λάβετε υπόψη ότι η Ασταξανθίνη δεν αντικαθιστά το αντηλιακό. Συνεχίζω να το επαναλαμβάνω, γιατί έχω ακούσει στο παρελθόν μπλόγκερς να αναφέρουν ότι παίρνουν Ασταξανθίνη αντί να χρησιμοποιούν αντηλιακό. Χρησιμοποιήστε τα μαζί!

Υπάρχει επίσης μια άλλη επιλογή από την Sport Research με 60 κάψουλες, η καθεμία με 12 mg Ασταξανθίνη. Έχω συμπεριλάβει συνδέσμους και για τις δύο επιλογές.

Αγορά από iHerb (Sports Research, 6 mg, 120 κάψουλες)

Αγορά από iHerb (Sports Research, 12 mg, 60 κάψουλες)

Sports Research Ασταξανθίνη για vegans

Ευτυχώς, η Sports Research προσφέρει επίσης ένα συμπλήρωμα Ασταξανθίνη με φυτικές κάψουλες. Έχει 60 κάψουλες, καθεμία από τις οποίες περιέχει 12 mg Ασταξανθίνης. 

Αγορά από iHerb (Sports Research, 12 mg, κατάλληλο για vegans)

6. The Ordinary Mineral Filters SPF 30

Αυτό είναι το αγαπημένο μου αντηλιακό προσώπου. Είναι απίστευτα οικονομικό, πράγμα που σημαίνει ότι βάζω μπόλικο χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε τέτοια τιμή, πιθανότατα δεν θα βρείτε άλλα mineral αντηλιακά με μια τόσο μεγάλη ποικιλία ευεργετικών συστατικών. 

Επιπλέον, είναι ήπιο και μπορώ να το βάζω στην κάτω και πάνω περιοχή των βλεφάρων χωρίς προβλήματα.

Το Mineral Filters SPF 30 περιέχει Ασταξανθίνη, καθώς και άλλα ευεργετικά συστατικά, όπως το Ethyl Ferulate, ένα παράγωγο του Φερουλικού Οξέος. Το Ethyl Ferulate έχει αντιφλεγμονώδεις και φωτοπροστατευτικές ιδιότητες.

Έχει πολύ ελαφριά υφή, χάρη στις σιλικόνες που περιέχει. Προσωπικά είμαι οπαδός των σιλικονών και νομίζω ότι είναι λιγότερο προβληματικές από ό, τι πιστεύουν κάποιοι. Ωστόσο, εάν το δέρμα σας δεν αγαπά τις σιλικόνες, αυτό το αντηλιακό δεν είναι κατάλληλο για εσάς.

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι αφήνει μια εμφανή ασπρίλα στα πρόσωπά τους. Προσωπικά, αν το χτυπήσω απαλά στο πρόσωπο για 2-3 λεπτά, η ασπρίλα σχεδόν εξαφανίζεται. Δυστυχώς όμως αυτό δεν θα λειτουργήσει για πιο σκούρους τόνους δέρματος. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα της επιδερμίδας σας, τόσο πιο εμφανής θα είναι η λευκή απόχρωση.

Ωστόσο, εάν έχετε πειραματική διάθεση, μπορείτε να δοκιμάσετε το κόλπο που περιέγραψα στο Κεφάλαιο 14 στην ανάρτησή μου για την Ασταξανθίνη.

Αγορά από BeautyBay

7. Niod Survival 0

Το Survival 0 είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά προϊόντα στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική του φόρμουλα, είναι επίσης πολύ οικονομικό. Περιέχει Ασταξανθίνη, καθώς και τα αντιοξειδωτικά Λουτεΐνη, Πυκνογενόλη, Superoxide Dismutase και Dimethylmethoxy Chromanol. Όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να ενισχύσουν τις φωτοπροστατευτικές ιδιότητες του αντηλιακού σας και να προστατεύσουν το δέρμα σας από το οξειδωτικό στρες.

Και δεν σταματά εκεί: περιέχει δύο ενδιαφέροντα εκχυλίσματα φυκών, ενυδατικά αμινοξέα και πρεβιοτικά. 

Το Survival 0 έχει μπεζ-πορτοκαλί χρώμα λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει, αλλά το χρώμα εξαφανίζεται όταν εφαρμόζεται στο δέρμα.

Δεν χρειάζεται ξεχωριστός ορός ματιών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην περιοχή των ματιών. Είναι πολύ ελαφρύ και συνδυάζεται πολύ καλά με αντηλιακό.

Το Lookfantastic δεν το έχει πάντα σε απόθεμα, αλλά έχω βάλει έναν σύνδεσμο πιο κάτω, έτσι και αλλιώς. Το BeautyBay το έχει συνήθως σε απόθεμα.

Αγορά από BeautyBay

Αγορά από Lookfantastic

8. Αγορές από iHerb

Η Iherb κάνει αποστολές από τις ΗΠΑ. Επομένως, αν δεν ζείτε στις ΗΠΑ, σας προτείνω να περιορίσετε το κόστος της παραγγελίας σας στο ελάχιστο για να αποφύγετε τις καταραμένες τελωνειακές χρεώσεις! Εκτός αν επιλέξετε αποστολή με DPD που περιλαμβάνει αυτές τις χρεώσεις. Στην Ελλάδα, αν η παραγγελία σας είναι κάτω από 22 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών), δεν θα χρεωθείτε. Τουλάχιστον αυτό ισχύει την ώρα που δημοσιεύτηκε αυτή η ανάρτηση.

Nazaré AC, de Faria CM, Chiari BG, et al. Ethyl ferulate, a component with anti-inflammatory properties for emulsion-based creams. Molecules. 2014;19(6):8124-8139. Published 2014 Jun 17.

Marini A, Grether-Beck S, Jaenicke T, et al. Pycnogenol® effects on skin elasticity and hydration coincide with increased gene expressions of collagen type I and hyaluronic acid synthase in women. Skin Pharmacol Physiol. 2012;25(2):86-92.

Juturu V, Bowman JP, Deshpande J. Overall skin tone and skin-lightening-improving effects with oral supplementation of lutein and zeaxanthin isomers: a double-blind, placebo-controlled clinical trial. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2016;9:325-332. Published 2016 Oct 7. 

Rosa AC, Corsi D, Cavi N, Bruni N, Dosio F. Superoxide Dismutase Administration: A Review of Proposed Human Uses. Molecules. 2021;26(7):1844. Published 2021 Mar 25.

Yuan JP, Peng J, Yin K, Wang JH. Potential health-promoting effects of astaxanthin: a high-value carotenoid mostly from microalgae. Mol Nutr Food Res. 2011;55(1):150-165.

Kidd P. Astaxanthin, cell membrane nutrient with diverse clinical benefits and anti-aging potential. Altern Med Rev. 2011;16(4):355-364

Capelli, B., Bagchi, D. & Cysewski, G.R. Synthetic astaxanthin is significantly inferior to algal-based astaxanthin as an antioxidant and may not be suitable as a human nutraceutical supplement. Nutrafoods 12, 145–152 (2013). 

Davinelli S, Nielsen ME, Scapagnini G. Astaxanthin in Skin Health, Repair, and Disease: A Comprehensive Review. Nutrients. 2018;10(4):522. Published 2018 Apr 22. 2

Buscemi S, Corleo D, Di Pace F, Petroni ML, Satriano A, Marchesini G. The Effect of Lutein on Eye and Extra-Eye Health. Nutrients. 2018;10(9):1321. Published 2018 Sep 18.

Giannaccare G, Pellegrini M, Senni C, Bernabei F, Scorcia V, Cicero AFG. Clinical Applications of Astaxanthin in the Treatment of Ocular Diseases: Emerging Insights. Mar Drugs. 2020;18(5):239. Published 2020 May 1. 

Brown DR, Gough LA, Deb SK, Sparks SA, McNaughton LR. Astaxanthin in Exercise Metabolism, Performance and Recovery: A Review. Front Nutr. 2018;4:76. Published 2018 Jan 18.

Ito N, Seki S, Ueda F. The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Nutrients. 2018; 10(7):817. 

Guerin M, Huntley ME, Olaizola M. Haematococcus astaxanthin: applications for human health and nutrition. Trends Biotechnol. 2003;21(5):210-216.

Catanzaro E, Bishayee A, Fimognari C. On a Beam of Light: Photoprotective Activities of the Marine Carotenoids Astaxanthin and Fucoxanthin in Suppression of Inflammation and Cancer. Mar Drugs. 2020;18(11):544. Published 2020 Oct 30. 

Chalyk NE, Klochkov VA, Bandaletova TY, Kyle NH, Petyaev IM. Continuous astaxanthin intake reduces oxidative stress and reverses age-related morphological changes of residual skin surface components in middle-aged volunteers. Nutr Res. 2017;48:40-4

Tominaga K, Hongo N, Fujishita M, Takahashi Y, Adachi Y. Protective effects of astaxanthin on skin deterioration. J Clin Biochem Nutr. 2017;61(1):33-39. 

Tominaga K, Hongo N, Karato M, Yamashita E. Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects. Acta Biochim Pol. 2012;59(1):43-47.

Spiller GA, Dewell A. Safety of an astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis algal extract: a randomized clinical trial. J Med Food. 2003;6(1):51-56.

Catanzaro E, Bishayee A, Fimognari C. On a Beam of Light: Photoprotective Activities of the Marine Carotenoids Astaxanthin and Fucoxanthin in Suppression of Inflammation and Cancer. Mar Drugs. 2020;18(11):544. Published 2020 Oct 30.

Ποια είναι η εμπειρία σας με συμπληρώματα και καλλυντικά με Ασταξανθίνη; Αφήστε ένα σχόλιο παρακατω!

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on pinterest

Σχόλια και ερωτήσεις

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Γεια σας, με λένε Τάσο και είμαι ο δημιουργός του Skinchat. Διαβάστε περισσότερα.

SOCIAL