Προτεινόμενα συμπληρώματα με Πυκνογενόλη

Συμπληρώματα με Πυκνογενόλη που προτείνω ανεπιφύλακτα.
Προτεινόμενα συμπληρώματα διατροφής με Πυκνογενόλη

Περιεχόμενα

1. Εισαγωγή

Στην ανάρτησή μου για την Πυκνογενόλη, συζήτησα όλα τα πιθανά οφέλη αυτού του ισχυρού εκχυλίσματος Φλοιού Πεύκου. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας παρουσιάσω μερικά συμπληρώματα με Πυκνογενόλη που συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Υπάρχουν πολλά προϊόντα με Πυκνογενόλη στις μέρες μας. Επομένως, δεν χρειάζεται να φορέσετε στολή δρυίδη και να αρχίσετε να περιπλανιέστε στα γαλλικά δάση αναζητώντας φλοιό πεύκου. Προφανώς, αν το κάνετε, θέλω να μάθω τα πάντα.

2. Χρειάζεστε συμπληρώματα με Πυκνογενόλη;

Εξαρτάται από την ηλικία, τη διατροφή και τη γενική υγεία σας.

2.1. Πυκνογενόλη, ηλικία και υγεία

Δεν θα δείτε απαραίτητα αποτελέσματα από την Πυκνογενόλη εάν είστε νέοι και υγιείς.

Μια δοκιμή σε νέους, υγιείς ενήλικες (19-42 ετών) δεν βρήκε σημαντική αύξηση των επιπέδων αντιοξειδωτικών στο αίμα τους μετά τη λήψη Πυκνογενόλης. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι εθελοντές ήταν νέοι, μη καπνιστές και υγιείς. Τα άτομα που δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες μπορεί να δουν πιο προφανή οφέλη από συμπληρώματα με Πυκνογενόλη. 

Υποθέτω ότι δεν θα διαβάζατε αυτήν την ανάρτηση εάν το παραπάνω τρίπτυχο ίσχυε για εσάς. Και δεν θα έμπαινα στον κόπο να κάνω αυτήν την ανάρτηση αν ίσχυε για μένα!

Επίσης, η μελέτη έγινε το 2003 και έκτοτε πολλές νέες δοκιμές έδειξαν ότι η Πυκνογενόλη μπορεί να προσφέρει διάφορα οφέλη για την υγεία.

2.2. Η Πυκνογενόλη και η διατροφή μας

Οι Πολυφαινόλες στην Πυκνογενόλη υπάρχουν σε διάφορα φυτικά τρόφιμα, όπως μούρα, σταφύλια, κόκκοι κακάο, μήλα και δημητριακά ολικής άλεσης. Εάν καταναλώνετε τακτικά τέτοιες τροφές, πιθανότατα θα λάβετε επαρκή ποσότητα από αυτές τις Πολυφαινόλες μέσω της διατροφής σας.

Το κάνετε όμως; Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τη σημασία μιας καλής διατροφής, αλλά δεν την τηρούμε πάντα, ειδικά σε περιόδους άγχους, που είναι ακριβώς όταν πρέπει να την τηρήσουμε! 

Επιπλέον, πολλοί ενήλικες δεν ξεπερνούν ποτέ την αντιπάθειά τους για φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Γνωρίζω ανθρώπους που τρώνε 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την εβδομάδα, αντί για 5 την ημέρα.

2.3. Ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την Πυκνογενόλη

Δεν βλέπω κανένα κακό στη λήψη συμπληρώματος με Πυκνογενόλη, ειδικά αν: 

  • Είστε καπνιστής
  • Έχετε συχνά άγχος. Άρα όλος ο δυτικός κόσμος, βασικά. 
  • Κάνετε “party like it’s 1999”. ’Η 2019.
  • Περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο
  • Τρώτε κρουασάν και στιγμιαία noodles για μεσημεριανό
  • Έχετε φλεγμονώδη δερματική νόσο, όπως ατοπική δερματίτιδα ή ψωρίαση
  • Έχετε μια χρόνια φλεγμονώδη πάθηση, όπως διαβήτη και οστεοαρθρίτιδα
  • Όλα τα παραπάνω.

3. Συμπληρώματα με Πυκνογενόλη

Σ’ αυτή τη λίστα, συμπεριέλαβα κι ένα πιο οικονομικό συμπλήρωμα που δεν περιέχει Πυκνογενόλη, αλλά Oligopin. Το τελευταίο είναι εκχύλισμα Φλοιού Πεύκου με παρόμοιες ιδιότητες με της Πυκνογενόλης. 

Ωστόσο, ορισμένα συμπληρώματα Πυκνογενόλης σε αυτήν τη λίστα περιέχουν κι άλλες ευεργετικές ουσίες. Η επιλογή είναι δική σας!

Εάν αγοράζετε από έναν από τους εταιρικούς συνδέσμους μου, δεν θα επιβαρυνθείτε με επιπλέον χρεώσεις και θα κερδίσω απλώς μια πολύ μικρή προμήθεια που θα βοηθήσει αυτό το μπλογκ να συνεχίσει. 

Δίνω πάντα προτεραιότητα στις πιο οικονομικές επιλογές όταν προτείνω προϊόντα. Ο τραπεζικός μου λογαριασμός με μισεί για αυτό.

3.1. Source Naturals Pycnogenol Supreme

Αυτό το ισχυρό συμπλήρωμα παρέχει 25 mg Πυκνογενόλη ανά δισκίο, μαζί με πολλά εκχυλίσματα και αντιοξειδωτικά που προέρχονται από φυτά. Το προτείνω σίγουρα σε εσάς που δεν τρώτε τακτικά φρούτα και λαχανικά. 

Τα φυτικά αντιοξειδωτικά σε αυτό το προϊόν πιθανότατα θα έχουν συνεργιστική δράση με την Πυκνογενόλη.

Tα ευεργετικά συστατικά του περιλαμβάνουν Ρεσβερατρόλη, Κουερσετίνη, Σιλυμαρίνη, Βρομελίνη, εκχυλίσματα από πράσινο τσάι, σπόρους σταφυλιού, γλυκό κεράσι και πολλά άλλα. Όλα είναι συστατικά με αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες δυναμικό.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, έχει πολύ καλή τιμή και μερικές φορές έχει και έκπτωση 20%. 

Η Source Naturals συνιστά 2 δισκία ημερησίως (50 mg Πυκνογενόλη), αλλά σας συνιστώ να ξεκινήσετε με 1 δισκίο εάν τα οικονομικά σας είναι στενά. 25 mg Πυκνογενόλης είναι χαμηλή δόση, αλλά λόγω των άλλων συστατικών στη φόρμουλα, μπορεί και πάλι να δείτε αποτελέσματα.

Αγορά από iHerb (30 ταμπλέτες)

Αγορά από iHerb (60 ταμπλέτες)

3.2. Now Foods Pycnogenol 100 mg

Διάβασα πολλά επιστημονικά άρθρα στην ανάρτησή μου για την Πυκνογενόλη. Στη συντριπτική πλειοψηφία των δοκιμών, οι εθελοντές έλαβαν τουλάχιστον 100 mg. Έτσι, νομίζω ότι τα 100 mg ημερησίως είναι μια καλή αρχική δόση εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.

Αυτό το συμπλήρωμα περιέχει επίσης 240 mg εκχύλισμα Amla. Επίσης γνωστό ως Indian Gooseberry, αυτό το εκχύλισμα είναι πηγή διαφόρων πολυφαινολών και έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μερικά από τα αντιοξειδωτικά στο Amla δεν υπάρχουν στην Πυκνογενόλη, οπότε νομίζω ότι αυτά τα δύο μαζί είναι ένα δυνατό δίδυμο. 

Οι κάψουλες είναι κατάλληλες για χορτοφάγους.

Αν αγόραζα ένα συμπλήρωμα με Πυκνογενόλη, πιθανότατα θα ήταν αυτό. Από όλα τα συμπληρώματα σε αυτήν τη λίστα, νομίζω ότι προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής. Τόσο λόγω του κόστους ανά mg Πυκνογενόλης όσο και του έξτρα εκχυλίσματος Gooseberry.

Ο πειρασμός να αγνοήσω το υπόλοιπο του τραπεζικού μου λογαριασμού και να κάνω μια παραγγελία αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν πέρα από τον έλεγχό μου.

Αγορά από iHerb (60 κάψουλες)

3.3. Source Naturals Pycnogenol 100 mg

Αυτό είναι ένα ακόμα προϊόν με 100 mg Πυκνογενόλη. Αυτή η δοσολογία μπορεί επίσης να είναι επαρκής για θέματα που σχετίζονται με το δέρμα, όπως το μέλασμα, ένας τύπος υπέρχρωσης. 

100 mg Πυκνογενόλης μπορεί επίσης να παρέχουν μερική φωτοπροστασία. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να την παίρνετε συνεχώς για έναν με δύο μήνες για να αναπτυχθεί η φωτοπροστατευτική δράση.

Κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό σας, φυσικά.

Αυτή είναι μια από τις πιο οικονομικές επιλογές με 100 mg Πυκνογενόλη που έχω δει στο ίντερνετ. Αναπόφευκτα, μερικές φορές είναι εκτός αποθέματος.

Αγορά από iHerb (60 δισκία)

3.4. Now Foods Pycnogenol 30 mg

Καταναλώνετε τακτικά μούρα, μήλα, σταφύλια, μαύρη σοκολάτα και δημητριακά ολικής άλεσης; Εάν ναι, 30 mg Πυκνογενόλης ημερησίως θα μπορούσαν να είναι μια καλή προσθήκη. Υπάρχει επιλογή να αγοράσετε μπουκάλι με 150 κάψουλες, το οποίο θα κρατήσει καιρό.

Εκτός από την Πυκνογενόλη, περιέχει επίσης 300 mg Βιοφλαβονοειδή Εσπεριδοειδών (Citrus Bioflavonoids) ανά κάψουλα. Τα Bιοφλαβονοειδή Eσπεριδοειδών περιέχουν κυρίως ενώσεις όπως η Εσπεριδίνη, η Κουερσετίνη, η Ρουτίνη και η Κερσετίνη. Αυτές οι ουσίες δεν υπάρχουν στην Πυκνογενόλη και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Μερικές φορές αυτό το συμπλήρωμα είναι επίσης σε έκπτωση 20%. Οι κάψουλες είναι κατάλληλες για χορτοφάγους.

Αγορά από iHerb (60 κάψουλες)

Αγορά από iHerb (150 κάψουλες)

3.5. Natural Factors Pycnogenol 25 mg

Αυτό το συμπλήρωμα περιέχει μόνο 25 mg Πυκνογενόλη χωρίς άλλα ευεργετικά συστατικά στη φόρμουλα. Ωστόσο, έχει πολύ καλές κριτικές στο iHerb και είναι αρκετά οικονομικό επίσης. Είναι η φθηνότερη επιλογή σε αυτήν τη λίστα.

Ένας χρήστης ανέφερε ότι 100 mg Πυκνογενόλης του προκαλούν δυσφορία στο στομάχι, αλλά μπορεί να αντέξει 25 mg. Αυτή λοιπόν μπορεί να είναι η σωστή δοσολογία για μερικούς ανθρώπους.

Εάν επιθυμείτε να πειραματιστείτε με Πυκνογενόλη χαμηλής δοσολογίας, νομίζω ότι το Natural Factors είναι μία από τις καλύτερες επιλογές στην αγορά.

Οι κάψουλες είναι κατάλληλες για χορτοφάγους.

Αγορά από iHerb (60 δισκία)

3.6. Natrol Pycnogenol 50 mg

Τα 50 mg Πυκνογενόλης είναι μια δοσολογία μέσης ισχύος. Στις περισσότερες μελέτες, οι συμμετέχοντες έλαβαν τουλάχιστον 100 mg. Ωστόσο, εάν καταναλώνετε τακτικά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε Φλαβονοειδή και Φαινολικά Οξέα, τα 50 mg θα μπορούσαν να είναι μια καλή προσθήκη.

Αυτή είναι μια πιο ακριβή επιλογή από άλλα συμπληρώματα σε αυτή τη λίστα, αλλά η Natrol είναι μια πολύ δημοφιλής μάρκα. 

Αγορά από iHerb (60 κάψουλες)

3.7. Life Extension Pycnogenol 100 mg

Αυτή είναι η πιο ακριβή επιλογή σε αυτή τη λίστα. Δεν είμαι σίγουρος αν η ποιότητα δικαιολογεί τη διαφορά τιμής, αλλά το συμπεριέλαβα επειδή είναι συνήθως ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα Πυκνογενόλης στο iHerb. 

Έχει την καλύτερη συσκευασία σε αυτήν τη λίστα, όμως. Και είναι και πάλι φθηνότερο από άλλες μάρκες!

Οι κάψουλες είναι κατάλληλες για χορτοφάγους.

Αγορά από iHerb (60 κάψουλες)

3.8. California Gold Nutrition Oligopin 100 mg

Αν ψάχνετε για μια πιο οικονομική εναλλακτική λύση στην Πυκνογενόλη, δοκιμάστε την Oligopin. Σε αντίθεση με άλλα εκχυλίσματα Φλοιού Πεύκου, προέρχεται από το ίδιο δάσος με την Πυκνογενόλη, το δάσος Les Landes. 

Η σύσταση της Oligopin είναι στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με αυτήν της Πυκνογενόλης. Από την άλλη πλευρά, η αποτελεσματικότητα της Πυκνογενόλης υποστηρίζεται από περισσότερη έρευνα. 

Ωστόσο, πιστεύω ότι, αν δεν έχετε οικονομική άνεση να αγοράσετε Πυκνογενόλη, αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Οι κάψουλες είναι κατάλληλες για χορτοφάγους.

Η εταιρεία που παράγει την Oligopin, παράγει επίσης ένα εκχύλισμα Φλοιού Πεύκου που ονομάζεται “Cosmythic”. Η καλύτερη εμπορική ονομασία όλων των εποχών!

Αγορά από iHerb (60 κάψουλες)

Αγορά από iHerb (180 κάψουλες)

4. Αγορές από iHerb

Η iHerb κάνει αποστολές από τις ΗΠΑ. 

Για την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ισχύουν νέοι κανόνες από τον Ιούλιο του 2021. Τώρα πληρώνετε πάντα φόρους κατά την παραγγελία, ακόμη και αν η αξία της παραγγελίας είναι κάτω από 22 ευρώ. Οι φόροι υπολογίζονται στο καλάθι και πληρώνονται όταν κάνετε την παραγγελία. 

Αυτό είναι μάλλον για καλό. Στην Ελλάδα, οι χρεώσεις που έπρεπε να πληρώνει κανείς στο Ταχυδρομείο για την είσπραξη των φόρων ήταν συχνά πολύ υψηλότερες από τους ίδιους τους φόρους! Επίσης, μερικές φορές, η διαδικασία τελωνειακής εκκαθάρισης έπαιρνε μήνες για να ολοκληρωθεί. 

Και δεδομένου ότι δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε για να μην υπερβεί η παραγγελία τα 22 ευρώ, μπορείτε να επωφεληθείτε από την επιλογή Δωρεάν αποστολής, η οποία είναι περίπου 34 ευρώ.

Silliman, Kathryn et al. “Pycnogenol Does Not Impact the Antioxidant or Vitamin C Status of Healthy Young Adults.” Journal of the American Dietetic Association 103.1 (2003): 67–72. Web.

Călinoiu LF, Vodnar DC. Whole Grains and Phenolic Acids: A Review on Bioactivity, Functionality, Health Benefits and Bioavailability. Nutrients. 2018;10(11):1615. Published 2018 Nov 1.

John F. Hammerstone, Sheryl A. Lazarus, Harold H. Schmitz, Procyanidin Content and Variation in Some Commonly Consumed Foods, The Journal of Nutrition, Volume 130, Issue 8, August 2000, Pages 2086S–2092S

Unusan, N.. “Proanthocyanidins in grape seeds: An updated review of their health benefits and potential uses in the food industry.” Journal of Functional Foods 67 (2020): 103861.

Chaphalkar R, Apte KG, Talekar Y, Ojha SK, Nandave M. Antioxidants of Phyllanthus emblica L. Bark Extract Provide Hepatoprotection against Ethanol-Induced Hepatic Damage: A Comparison with Silymarin. Oxid Med Cell Longev. 2017;2017:3876040. 

Segal L, Penman MG, Piriou Y. Evaluation of the systemic toxicity and mutagenicity of OLIGOPIN®, procyanidolic oligomers (OPC) extracted from French Maritime Pine Bark extract [published correction appears in Toxicol Rep. 2020 Nov 13;7:1646]. Toxicol Rep. 2018;5:531-541. Published 2018 Apr 10. 

Määttä-Riihinen KR, Kähkönen MP, Törrönen AR, Heinonen IM. Catechins and procyanidins in berries of vaccinium species and their antioxidant activity. J Agric Food Chem. 2005;53(22):8485-8491

Mahmoud AM, Hernández Bautista RJ, Sandhu MA, Hussein OE. Beneficial Effects of Citrus Flavonoids on Cardiovascular and Metabolic Health. Oxid Med Cell Longev. 2019;2019:5484138. Published 2019 Mar 10.

Pinto, C.A., Delfes, M.F., Reis, L.M., Garbers, L., Passos, P.C., & Torre, D.S. (2015). The use of pycnogenol in the treatment of melasma. Surgical and Cosmetic Dermatology, 7.

Grether-Beck S, Marini A, Jaenicke T, Krutmann J: French Maritime Pine Bark Extract (Pycnogenol®) Effects on Human Skin: Clinical and Molecular Evidence. Skin Pharmacol Physiol 2016;29:13-17.

Li Y, Yao J, Han C, et al. Quercetin, Inflammation and Immunity. Nutrients. 2016;8(3):167. Published 2016 Mar 15.

Gillessen A, Schmidt HH. Silymarin as Supportive Treatment in Liver Diseases: A Narrative Review. Adv Ther. 2020;37(4):1279-1301.

Kelley DS, Adkins Y, Laugero KD. A Review of the Health Benefits of Cherries. Nutrients. 2018;10(3):368. Published 2018 Mar 17.

Chakraborty AJ, Mitra S, Tallei TE, et al. Bromelain a Potential Bioactive Compound: A Comprehensive Overview from a Pharmacological Perspective. Life (Basel). 2021;11(4):317. Published 2021 Apr 6. 

Prasanth MI, Sivamaruthi BS, Chaiyasut C, Tencomnao T. A Review of the Role of Green Tea (Camellia sinensis) in Antiphotoaging, Stress Resistance, Neuroprotection, and Autophagy. Nutrients. 2019;11(2):474. Published 2019 Feb 23.

Weseler AR, Bast A. Masquelier’s grape seed extract: from basic flavonoid research to a well-characterized food supplement with health benefits. Nutr J. 2017;16(1):5. Published 2017 Jan 19. 

Meng T, Xiao D, Muhammed A, Deng J, Chen L, He J. Anti-Inflammatory Action and Mechanisms of Resveratrol. Molecules. 2021;26(1):229. Published 2021 Jan 5.

Kooti W, Daraei N. A Review of the Antioxidant Activity of Celery ( Apium graveolens L). J Evid Based Complementary Altern Med. 2017;22(4):1029-1034.

Chu W, Cheung SCM, Lau RAW, et al. Bilberry (Vaccinium myrtillus L.) In: Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Boca Raton (FL): CRC Press/Taylor & Francis; 2011. Chapter 4

Ποια είναι η εμπειρία σας από τα συμπληρώματα με Πυκνογενόλη; Αφήστε ένα σχόλιο παρακατω!

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on whatsapp
Share on pinterest

Σχόλια και ερωτήσεις

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Γεια σας, με λένε Τάσο και είμαι ο δημιουργός του Skinchat. Διαβάστε περισσότερα.

SOCIAL