Σχετικά με μένα

Γεια σας, με λένε Τάσο και είμαι ο δημιουργός αυτού του μπλογκ. Είμαι πτυχιούχος ΜΜΕ κι έχω ζήσει για χρόνια στο Λονδίνο, όπου εργάστηκα ως διερμηνέας σε νοσοκομεία και ιατρεία και εξειδικεύτηκα στην ιατρική ορολογία.

Το ενδιαφέρον μου για την περιποίηση του δέρματος ξεκίνησε το 2006, όταν ήμουν 29. Το κάψιμο στον ήλιο δεν είχε θεραπεύσει την ψωρίασή μου ούτε με είχε κάνει να φαίνομαι πιο υγιής, αν και μου έκανε δώρο μερικές πανάδες. Και οι μάσκες από αλατισμένο χυμό λεμονιού δεν είχαν διώξει την ακμή από το μέτωπό μου, όλως περιέργως! Αυτό που έμαθα γρήγορα είναι ότι το μυστικό στην αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος κρύβεται στα συστατικά του. Στα επόμενα χρόνια, διάβασα τόσα πολλά άρθρα και επιστημονικές μελέτες που έφτασα στο σημείο να μπορώ να αποκρυπτογραφήσω τη λίστα συστατικών οποιουδήποτε προϊόντος. Το πάθος μου για έρευνα που με είχε ωθήσει να σπουδάσω δημοσιογραφία δεν ήταν σε αδράνεια όπως νόμιζα αλλά είχε εκδηλωθεί στον τομέα της περιποίησης του δέρματος!

Σήμερα υπάρχουν πολλά καλά προϊόντα στο εμπόριο και γι’ αυτό είναι κρίμα που η συχνή έλλειψη σωστής και αμερόληπτης πληροφόρησης εμποδίζει πολλούς από εμάς από το να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές. Έτσι αποφάσισα να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου και να φτιάξω αυτό το μπλογκ.

Η επιστημονική έρευνα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα άρθρα μου γιατί συνήθως αποτελεί αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Όμως, πιστεύω ότι η εμπειρία του κόσμου έχει αξία και θέλω να τη συμπεριλάβω στην έρευνά μου. Και θέλω βέβαια να μοιραστώ και τη γνώμη μου μαζί σας, αλλά όχι να σας επιβάλλω τις απόψεις μου. Αυτό που μετράει για μένα είναι να σας βοηθήσω να σχηματίσετε τις δικές σας απόψεις βασισμένοι στη σωστή ενημέρωση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στις παραπάνω πηγές πληροφοριών. Γι’ αυτό τα περισσότερα μου άρθρα για συστατικά θα χωρίζονται σε τρεις βασικές ενότητες: Επιστημονικές έρευνες, κριτικές στο Reddit ή/και στο Makeupalley από άτομα που χρησιμοποιούν προϊόντα με τα συστατικά αυτά και τα δικά μου συμπεράσματα.

Η ενότητα με τις επιστημονικές έρευνες θα είναι συχνά αρκετά μεγάλη γιατί θέλω να καλύψω όσο περισσότερες μελέτες γίνεται. Για όσους δεν ενδιαφέρονται να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες, θα χρησιμοποιώ έντονους χαρακτήρες (bold) για να τονίσω τα πιο σημαντικά μέρη. Και θα προσπαθώ πάντα να βρίσκω ποιος έχει χρηματοδοτήσει κάθε μελέτη. Η μεροληψία στις επιστημονικές έρευνες είναι πιο συχνή από όσο νομίζουμε, καθώς πολλές μελέτες χρηματοδοτούνται από εταιρείες καλλυντικών.

Παρακαλώ μη διστάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις, τις εμπειρίες και τις ερωτήσεις σας στα σχόλια. Η γνώμη σας μετράει!